KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLU OLSUN

BİLGİ TOPLUMU OLMA YOLUNDA

KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLARIM.

Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Bu anlamda bilgi kaynakları arasında özel ve önemli bir yere sahip olan kütüphaneler, bilgi toplumu olma yolundaki vazgeçilmez kurumlardan birisi olup, bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kitaplıklar, hayat boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır

Bir kütüphane ortamında kitaplar arasında, kitap kokusu içinde araştırma yapmanın ve emek vererek bilgiye ulaşmanın da ayrı bir zevki vardır. Yeni yetişen nesillerin kitap okuyabilmeleri için etrafında kitap okuyanları olması gerekiyor. Sistematik bir şekilde kitap okuma alışkanlığının çocuklara kazandırılması gerekiyor. Bizim eksiğimiz budur. İslam’ın ilk emri ‘Oku’dur. Peygamber Efendimiz bir savaşta esir alınanları, 10 kişiye okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakmıştır. Valiliklerin, belediyelerin, üniversitelerin kısaca tüm devlet  kurumlarının, herkese kitap okuma alışkanlığını kazandıracak çok uzun soluklu operasyonel çalışmalar yapması gerekiyor.

Her ailenin evlerinde küçük de olsa, bir kütüphane oluşturmaları çok güzel bir yaklaşım olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 52.  Kütüphaneler Haftası’nın ülkemizde,  ilimizde ve ilçemizde  kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını sağlamak adına hayırlı olmasını, kitap okumanın öneminin en iyi şekilde anlaşılması temennisiyle tüm  Suşehrili  kardeşlerimizi kütüphanelerimize, kitap okumaya davet ediyor, Kütüphane Haftasını kutluyor, tüm kitap sevenleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Fazlı YÜKSEL