ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

BELEDİYE BAŞKANI FAZLI YÜKSEL’DEN ANNELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

CANLAR CANI ANNELERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Dünyanın en zor görevlerinden birini üstlenmiş, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin 'Anneler Günü'nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Türlü fedakârlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, çocuğu için tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir.

Dinimiz de  'Cennet Annelerin Ayağı Altındadır'  Hadis-i Şerifi ile, dinimizin annelere verdiği değeri, onların ne kadar yüksek bir mertebede olduğunu belirterek, onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğine işaret edilmiş, atalarımız da  'Ana gibi yar olmaz'  sözüyle annelerimizin toplumumuz içerisindeki önemine vurgu yapmışlardır.

Annelerimizi senede bir gün değil, ömrümüz boyunca, gücümüz yettiğince sevgi ve saygı ile kucaklamalıyız. Ailelerimize, vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde hizmet ederek onların emeklerine layık olduğumuzu ve yapılan bütün fedakârlıkların boşa gitmediğini göstermeliyiz. Böylece onları gururlandırmalıyız,  onurlandırmalıyız.

Ne güzel hayatı analarla yaşamak
Yürekleri temiz alınları ak
Duyguları bile haramdan uzak
Sıcak analar bilirim.. ( Y.B.Bakiler )

Bu duygu ve düşüncelerle başta bu ülkemizin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin
Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

Fazlı YÜKSEL