TEMİZ ÇEVRE YEŞİL DOĞA

İNSANA SAYGILI, ÇEVREYE DUYARLI BİR NESİL HEDEFİYLE…

Suşehri Belediyesi tarafından organize edilen, ‘Okullar arası 1. Atık Pil Toplama Yarışması’ başlıyor. Atık pil toplama yarışması 16 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Yarışma sonrasında dereceye girenler ödüllendirilecek. Belediye Başkanımız Sayın Fazlı YÜKSEL Bey yaptığı açıklamada; “Gerek yönetmeliğin verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde, gerekse de çevreye duyarlı belediye olmanın getirmiş olduğu sorumluluklarla,  Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ileirtibata geçerek,  Temiz Çevre Yeşil Doğakampanya kapsamında ortak bir çalışma içerisine girdik. Çocuklarımıza atık pil toplama bilincini kazandırmak, atık pillerin çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatmak ve çevre bilincini anlatmak, okul çağındaki çocuklara farkındalık  kazandırmak amacıyla okullar arası atık pil toplama yarışması düzenlenmiştir. Yarışmayı daha heyecanlı hale getirmek amacıyla da en fazla atık pil (kg bazında) toplayan ilk dört okulumuza ‘Yeşil Doğaya Katkı’ hediyeleri verilecektir.

Biz Suşehri Belediyesi olarak bu kampanyayı okullarda başlattık. Ancak bizim bu kampanyamıza sadece okullar değil, tüm eğitimcilerimiz, kurumlarımız, ailelerimiz, yani tüm halkımız katılmalı. Herkesin göstereceği duyarlılık, çocuklarımıza çevrenin korunma bilincinin kazandırılmasında etkili olacaktır.

Katılım ve desteklerinden dolayı okullarımıza,  kurumlarımıza, ailelerimize ve tüm halkımıza teşekkür eder, çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet için şükranlarımızı sunarız.

Fazlı YÜKSEL

Suşehri Belediye Başkanı